Terug naar het overzicht

Core Web Vitals

Core Web Vitals zijn een set van door Google vastgestelde prestatiemetrics die de gebruikerservaring op een website meten, met een focus op laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit. Deze factoren spelen een belangrijke rol in de ranking van websites in de zoekresultaten, omdat ze direct van invloed zijn op de gebruiksvriendelijkheid.

  • De drie belangrijkste Core Web Vitals zijn:
    Largest Contentful Paint (LCP): Meet hoe lang het duurt voordat het grootste element op een pagina zichtbaar is voor de gebruiker. Idealiter moet dit binnen 2,5 seconden gebeuren.
  • First Input Delay (FID): Meet de tijd die verstrijkt voordat een pagina reageert op de eerste interactie van de gebruiker, zoals het klikken op een knop. Dit moet binnen 100 milliseconden zijn.
  • Cumulative Layout Shift (CLS): Meet de stabiliteit van de pagina tijdens het laden, door te kijken of elementen onverwacht verschuiven. Een goede score is minder dan 0,1.

Core Web Vitals zijn essentieel voor het optimaliseren van de gebruikerservaring en spelen een steeds belangrijkere rol in SEO en websiteprestaties.

Terug naar het overzicht

Alle hoofdcategorieën