Terug naar het overzicht

SEO

SEO, oftewel Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie), is het proces van het optimaliseren van een website of webpagina om hoger te scoren in de organische zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. Het doel van SEO is om meer zichtbaarheid te creëren, organisch verkeer te verhogen, en uiteindelijk de conversies te verbeteren door ervoor te zorgen dat de website beter aansluit bij de zoekintenties van gebruikers.

SEO bestaat uit verschillende elementen, waaronder:

  • On-page SEO: Optimalisatie van de inhoud op de pagina zelf, zoals zoekwoorden, meta-tags, titels, en interne links.
  • Off-page SEO: Het opbouwen van externe links (backlinks) van andere websites om de autoriteit en geloofwaardigheid van de site te vergroten.
  • Technische SEO: Optimalisatie van de technische aspecten van een website, zoals laadsnelheid, mobiele responsiviteit, beveiliging (HTTPS), en crawlbaarheid.
  • Contentcreatie: Het creëren van waardevolle, relevante en geoptimaliseerde content die aansluit bij wat gebruikers zoeken.

Een effectieve SEO-strategie helpt bedrijven om meer organisch verkeer te genereren zonder betaalde advertenties en draagt bij aan een duurzame online zichtbaarheid en groei.

Terug naar het overzicht

Alle hoofdcategorieën