5 inspirerende webdesign trends voor 2020

5 inspirerende webdesign trends voor 2020

Wat zijn de webdesign trends voor 2020? Webdesign is constant in ontwikkeling en daarom zijn er elk jaar weer nieuwe trends. Met je webdesign wil je je onderscheiden. Door het toepassen van een innovatief webdesign geef je bezoekers een positieve ervaring mee. Wij hebben voor jou een 8 inspirerende trends op een rijtje gezet die je kunt toepassen op je website.

Dit zijn de 5 webdesign trends voor 2020 die je graag terug wilt zien op je website:

  1. Bold bold bold
  2. Dark mode
  3. Micro-animaties
  4. Asymmetrisch design
  5. Mobile first

1. Bold bold bold

De typografie van je website is enorm belangrijk. Door je teksten dit te drukken kun je op een opvallende manier je boodschap overbrengen bij een bezoeker. Bold fonts zorgen ervoor dat de tekst duidelijk aanwezig is op je website. Wees creatief met het gebruik van je type font, maar houdt het ten alle tijden leesbaar.

Ook de kleuren zijn een krachtig onderdeel van je website. Met de zogenoemde ‘bold colours’ laat je bepaalde teksten opvallen. Door het gebruik van opvallende kleuren kun jij je met website onderscheiden van je concurrenten. Maak bijvoorbeeld gebruik van felle kleuren in plaats van neutrale kleuren. Wees ook hierbij voorzichtig met het gebruik van opvallende kleuren en houdt een huisstijl aan.

Webdesign trends 2020

2. Dark mode

Dark mode is de afgelopen maanden een steeds populairder design geworden. We zien steeds meer gebruikers die de voorkeur hebben voor dark mode. Ook sociale media passen zich hierop aan zoals Instagram, waarop je tegenwoordig kunt kiezen voor een donkere achtergrond. Het gebruik van dark mode brengt voordelen met zich mee. Het heeft een high end uitstraling en geeft gebruikers rust.

Webdesign trends 2020

3. Micro-animaties

Het gebruik van micro-animaties helpt bij het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid op je website. Het zorgt ervoor dat je website een minder statisch karakter krijgt. Je kunt kiezen voor statische of dynamische animaties. Bij statische animaties gaat het om gif of video die je laat afspelen op je website. Dynamische animaties zijn positieveranderingen van elementen. Het toepassen van micro-animaties kan in verschillende vormen. Denk bijvoorbeeld aan een icoontje dat beweegt wanneer een bezoeker hier met zijn muis overheen gaat of een soepel uitklappend menu. Wees niet te enthousiast met het gebruik van micro-animaties. Teveel beweging in de website zorgt namelijk voor afleiding. Kijk voor inspiratie op Awwwards

4. Asymmetrisch design

Deze trend hebben we al voorbij zien komen en wordt al een tijdje door webdevelopers gebruikt. Met een asymmetrisch design kun je op een aparte manier een creatief webdesign onder de aandacht brengen. Dit type design zorgt ervoor dat er minder structuur zit in de website. Het ontwerpen van een asymmetrisch webdesign in niet heel eenvoudig. Het kan ook zorgen voor meer chaos in de website en wil je zoveel mogelijk beperken. Wel kun je je hiermee goed onderscheiden.

Webdesign trends 2020

5. Mobile first

Toch wel de meest belangrijke trend die we de afgelopen jaren steeds meer hebben zien groeien. Een mobile first design is een must voor elke website. Het gebruik van mobiele telefoon stijgt steeds verder en de verwachting is dat mobiele websites de standaard kunnen gaan worden. Door vanuit een mobile first gedachte een website te ontwikkelen kun je gebruikerservaring van mobiele gebruikers verbeteren. Maak gebruik van een hamburger menu onderaan de website. Zo kan een bezoeker makkelijker navigeren.

Hulp nodig bij je webdesign?

Wil je meer weten over hoe jij je website kan verbeteren? Ons online marketing bureau in Nijmegen helpt je graag bij het toepassen van de nieuwste webdesign trends van 2020. Neem voor vragen gerust contact met ons op.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen