8 technische SEO geheimen voor hogere rankings

8 technische SEO geheimen voor hogere rankings

Elke SEO professional weet dat technische SEO een cruciale basis legt voor het succes van een website in zoekmachines. Maar niet iedereen is zich bewust van de geavanceerde technieken en geheimen die je kunt gebruiken om de concurrentie een stapje voor te zijn. In dit artikel onthullen we 8 geheimen waarmee je de technische SEO van je website naar een hoger niveau tilt. Zo kun je als websitebeheerder eenvoudig aan de slag met het verwerken van deze technische optimalisaties en meer impact maken met SEO. 

1. Optimaliseer je crawl budget

Het crawl budget is het aantal pagina’s dat Google besluit te crawlen binnen een bepaalde tijdspanne. Door ervoor te zorgen dat je website snel laadt en geen overbodige pagina’s heeft, optimaliseer je dit crawl budget. Gebruik de zogenoemde ‘robots.txt’ om Googlebot te vertellen welke delen van je site van belang zijn en welke overgeslagen kunnen worden.

2. Maak gebruik van structured data

Structured data, ook bekend als schema markup, helpt zoekmachines om de inhoud van je website beter te begrijpen. Dit kan tot gevolg hebben dat je in aanmerking komt voor rich snippets, wat je CTR aanzienlijk kan verhogen. Wanneer jouw rich snippets worden vertoond in de Google zoekresultaten zorg je ervoor dat jouw resultaat aantrekkelijker overkomt om op te klikken. Daarnaast neemt jouw zoekresultaat meer ruimte over in de SERP ten opzichte van je concurrentie. Implementeer gestructureerde gegevens met behulp van JSON-LD-script in je <head> -tag.

3. Ga voor een Veilige Website met HTTPS

Veiligheid is een topprioriteit voor Google. Websites die gebruikmaken van HTTPS worden als veiliger beschouwd en hebben mogelijk een voorsprong op websites die dit niet doen. Zorg ervoor dat je SSL-certificaat correct is ingesteld en vernieuw het op tijd.

4. Verbeter gebruikerservaring met snelle Pagina’s

Paginasnelheid is een rankingfactor. Gebruik tools zoals Google’s PageSpeed Insights om te begrijpen hoe je de laadtijd van je webpagina’s kunt verbeteren. Sta compressie toe, optimaliseer afbeeldingen, en verminder redirects. Je kunt de snelheid van je website testen via Google’s PageSpeed Insights.

5. Zorg voor obielvriendelijkheid

Met de verschuiving naar mobile-first indexing, is het essentieel dat je website mobielvriendelijk is. Gebruik responsief ontwerp zodat je website op alle apparaten goed functioneert, en test dit met de mobielvriendelijke test van Google.

6. Implementeer XML sitemaps

XML sitemaps doorlopen de navigatie voor zoekmachines en maken het makkelijker voor hen om de structuur van je site te begrijpen. Zorg dat je sitemap up-to-date is en vrij van 404-fouten, gebruik het om belangrijke pagina’s te benadrukken.

7. Focus op nauwkeurige redirects

Redirects zijn noodzakelijk als je pagina’s verhuist of verwijdert. Gebruik echter altijd 301-redirects voor permanent verplaatste content om de waarde van de link te behouden. Vermijd het gebruik van te veel doorverwijzingen, omdat dit de laadtijd kan vertragen en kan leiden tot indexatieproblemen.

8. Wees waakzaam over je robots.txt bestand

Het robots.txt bestand van je website kan je beste vriend of je ergste vijand zijn. Een verkeerde regel kan voorkomen dat zoekmachines je site correct indexeren. Controleer en update dit bestand regelmatig en gebruik de robots.txt tester in Google Search Console om fouten op te sporen.

Betere rankings met een betere techniek

Technische SEO is een doorlopend proces van optimalisering en updates. Door bovenstaande geavanceerde tactieken toe te passen, zorg je ervoor dat je website altijd een stap voor is op het gebied van zoekmachine optimalisatie. Onthoud ook dat de digitale wereld is constant in beweging, dus blijf op de hoogte van de laatste SEO-ontwikkelingen om je concurrenten te blijven overtreffen. Als je deze technische SEO-tips consequent toepast, zul je wellicht merken dat je website stijgt in de zoekresultaten, wat op zijn beurt kan leiden tot meer verkeer en conversies. Als online marketing bureau uit Nijmegen doen we veel SEO in Nijmegen en omgeving. Wil je jouw technische SEO verbeteren met een van onze SEO specialisten? Begin vandaag nog met het implementeren, en zie je website groeien met Coo Digital!

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen