De SEA trends voor 2024: wat je moet weten

De SEA trends voor 2024: wat je moet weten

Search Engine Advertising (SEA) is een belangrijk onderdeel van de online marketingstrategieën van bedrijven. SEA is in de afgelopen jaren enorm geëvolueerd en er zijn veel veranderingen opgetreden in de manier waarop bedrijven adverteren. In dit artikel bespreken we de nieuwste SEA trends en hoe ze de manier waarop bedrijven adverteren veranderen. Zo ben je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling als het gaat om advertenties. 

Videocontent

In de dynamische wereld van SEA is videocontent niet meer weg te denken. Waarom is videocontent opkomend? Ten eerste, Google, de grootste zoekmachine ter wereld, heeft een sterke voorkeur voor video, met name YouTube. Het is geen geheim dat video’s hoger ranken in zoekresultaten, wat resulteert in meer zichtbaarheid voor merken en bedrijven.

Daarnaast kijken consumenten graag naar videocontent. Met de toenemende bandbreedte en technologische vooruitgang is het bekijken van video’s op elk apparaat eenvoudiger dan ooit tevoren. Video’s zijn boeiend, gemakkelijk te consumeren en kunnen complexe informatie op een eenvoudige en vermakelijke manier overbrengen.

Daarnaast speelt de afnemende aandachtsspanne van mensen een grote rol in de opkomst van videocontent. YouTube shorts zijn hier een perfect voorbeeld van. Deze korte, boeiende video’s passen perfect bij onze behoefte aan snel te consumeren content. Ze bieden bedrijven de mogelijkheid om hun boodschap op een beknopte en aantrekkelijke manier over te brengen, wat de betrokkenheid en interactie met het publiek verhoogt.

Videocontent zeer veelzijdig en kan het worden ingezet voor verschillende marketingdoeleinden . Denk daarbij aan het delen van productinformatie en tutorials tot storytelling en klanttestimonials. Hierdoor kunnen bedrijven een diepere verbinding met hun publiek opbouwen en hun merkpersoonlijkheid laten zien, wat kan leiden tot succesvolle SEA campagnes.

Voice search

Voice search is een snelle ontwikkeling en dit zal ook in 2024 een belangrijke trend zijn. Steeds meer mensen gebruiken spraakcommando’s om zoekopdrachten uit te voeren. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor adverteerders om zoekopdrachten via voice search te optimaliseren. Het is daarom belangrijk om te blijven werken aan content die geschikt is voor spraakgestuurde zoekopdrachten.

Demand Gen campagnes

Demand Gen-campagnes zijn een frisse wind in de wereld van Search Engine Advertising (SEA). Ze gaan verder dan het eenvoudigweg promoten van een product of dienst en richten zich in plaats daarvan op het creëren van vraag en interesse. Deze campagnes leggen een grote focus op waarde. Ze laten potentiële klanten zien hoe jouw aanbod hun leven kan verbeteren of hun problemen kan oplossen, wat leidt tot meer betrokkenheid en uiteindelijk hogere conversies.

Wat Demand Gen-campagnes anders maakt, is hun strategische inzet. Door je te richten op gekwalificeerde leads, kun je je marketingbudget efficiënter besteden en betere resultaten behalen. Het gaat dus niet alleen om het bereiken van een brede doelgroep, maar om het aantrekken van de juiste mensen die waarschijnlijk interesse hebben in wat je te bieden hebt. Kortom, Demand Gen-campagnes kunnen een waardevolle en strategische aanpak bieden voor SEA in 2024.

Perfomance Max blijft ontwikkelen

Performance Max, een campagnetype dat een geïntegreerde koopdienst biedt voor alle Google Ads-inventaris, blijft zich ontwikkelen om adverteerders te helpen hun prestaties te optimaliseren. Belangrijke veranderingen zijn onder andere het verdwijnen van de Feed only PMAX-optie. Dit betekent dat marketeers alternatieve strategieën moeten verkennen, zoals het terugkeren naar standaard shopping. Daarnaast zijn merkuitsluitingen nu mogelijk met Performance Max, wat adverteerders meer controle geeft over waar en hoe hun advertenties worden weergegeven.

Een andere belangrijke update is de mogelijkheid om search categories & budget/performance verdeling per kanaal uit te draaien. Dit was voorheen niet mogelijk, maar dankzij slimme scripts is dit nu wel het geval. Dit kan leiden tot betere ROI en optimalisaties. Het is essentieel om op de hoogte te blijven van deze veranderingen. Met de snelle ontwikkelingen in Performance Max, is het belangrijk om altijd up-to-date te zijn om je voorsprong in de markt te behouden.

First part data wordt steeds belangrijker

In het huidige digitale tijdperk, waar privacy een centrale rol speelt, wordt first party data steeds belangrijker, ook in SEA. Met de aanstaande verdwijning van cookies, zijn ook wij als online marketing bureau uit Nijmegen steeds meer afhankelijk geworden van eigen data.

First party data die rechtstreeks van je klanten komt is een belangrijke bron van inzichten. Het stelt je in staat om dieper in te gaan op de behoeften en voorkeuren van je klanten, en zo gepersonaliseerde campagnes te creëren die echt resoneren.

Het analyseren van deze data kan ook helpen bij het meten en optimaliseren van het succes van je campagnes. Door je conversiedata te gebruiken, kun je zien welke strategieën werken en welke verbeterd kunnen worden. Dit leidt tot meer gerichte en succesvolle campagnes.

Belangrijk is dat het gebruik van first party data niet ten koste gaat van de privacy van je gebruikers. Omdat deze informatie rechtstreeks van je klanten komt, heb je volledige controle over hoe deze wordt verzameld, opgeslagen en gebruikt. Dit maakt first party data een ethische en effectieve keuze voor SEA.

Klaar voor 2024 met SEA

Veel bedrijven staan ​​voor de uitdaging om zich aan te passen aan de trends van SEA. Het is belangrijk om te begrijpen wat deze trends zijn en hoe ze van invloed kunnen zijn op het succes van een bedrijf. Het is een uitdaging om op een creatieve en innovatieve manier advertenties te blijven ontwikkelen. Het advies is om te investeren in machine learning technologieën en het verzamelen van data, zodat bedrijven aan de hand hiervan op zoek kunnen gaan naar nieuwe innovatieve manieren van adverteren. Dit artikel kan daarom dienen als een goede basis om mee te beginnen.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen