Google E-E-A-T: richtlijnen voor kwalitatieve SEO

Google E-E-A-T: richtlijnen voor kwalitatieve SEO

In de steeds evoluerende wereld van zoekmachineoptimalisatie (SEO), introduceerde Google een update van de E-A-T-richtlijnen, nu bekend als E-E-A-T, wat staat voor Expertise, Experience, Authoritativeness, en Trustworthiness. Dit concept is cruciaal voor SEO-professionals, contentmarketeers en website-eigenaren die streven naar een betere zichtbaarheid in zoekmachine van Google en een betrouwbare online aanwezigheid willen opbouwen.

Wat is E-E-A-T precies?

E-E-A-T speelt een centrale rol in Googles richtlijnen voor zoekkwaliteit. Het vormt de basis voor hoe Google de kwaliteit van content op een website beoordeelt en rangschikt. Laten we de vier componenten nader bekijken:

  1. Expertise: dit verwijst naar de diepgaande kennis of vaardigheid die de contentmaker heeft op een bepaald gebied. Voor content van hoge kwaliteit is het essentieel dat de auteur gekwalificeerd is om over het onderwerp te schrijven.
  2. Experience: dit is een nieuwe toevoeging die benadrukt hoe belangrijk de persoonlijke ervaring en de unieke inzichten van de contentmaker zijn. Google erkent dat ervaring een waardevolle bron van expertise kan zijn.
  3. Authoritativeness: dit duidt op de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van een website of auteur over een bepaald onderwerp binnen een gemeenschap, sector of vakgebied.
  4. Trustworthiness: dit aspect meet hoe betrouwbaar de site in kwestie is. Trustworthiness gaat niet alleen over de juistheid van de inhoud, maar ook over de beveiliging van de website zelf.

Waarom is E-E-A-T belangrijk?

Met de introductie van E-E-A-T bevestigt Google het belang van authentieke, accurate en nuttige inhoud. Websites die hoog scoren op deze aspecten, zullen waarschijnlijk beter presteren in de zoekresultaten. Deze verandering onderstreept ook het groeiende belang van content die is geschreven vanuit persoonlijke ervaring of diepgaande expertise in het desbetreffende vakgebied. Als SEO bureau uit Nijmegen willen bijvoorbeeld zo hoog mogelijk in de Google ranglijsten komen op het gebied van onze expertise. Om die reden werken wij ook aan het verbeteren van de E-E-A-T.

Hoe kun je jouw E-E-A-T-score verbeteren?

Hier zijn enkele concrete stappen die u kunt ondernemen om uw website te optimaliseren aan de hand van de E-E-A-T-criteria:

Expertise en ervaring

  • Zorg ervoor dat auteurs van je inhoud hun kwalificaties en ervaring prominent presenteren.
  • Deel case studies, persoonlijke verhalen of praktijkvoorbeelden die uw expertise en ervaring op bepaalde gebieden aantonen.

Bouw autoriteit op

  • Werk aan het opbouwen van een sterke reputatie binnen uw branche door gastblogs, interviews en deelname aan gerenommeerde evenementen.
  • Verzamel beoordelingen, getuigenissen, en backlinks van andere autoritatieve websites.

Versterk vertrouwen

  • Zorg voor een veilige website-ervaring met HTTPS.
  • Wees transparant over wie achter de website staat en hoe bezoekers contact kunnen opnemen.
  • Publiceer een privacybeleid en toon duidelijk aan hoe u omgaat met gebruikersgegevens.

Verhoog de kans op een betere positie

In een tijd waarin de digitale ruimte steeds meer verzadigd raakt, is het volgen van Googles E-E-A-T-richtlijnen van belang om te onderscheiden in kwaliteit en betrouwbaarheid. Door expertise, ervaring, autoriteit en vertrouwen centraal te stellen in jouw online strategie, kun je de zichtbaarheid van je website verbeteren en een sterke band opbouwen met je doelgroep. Als online marketing bureau uit Nijmegen kunnen we jou vandaag nog helpen met het implementeren van deze principes om de vruchten te plukken van een succesvolle online aanwezigheid.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Wat zijn Google CSS partners?
Blog

Wat zijn Google CSS partners?

Voor e-commercebedrijven het belangrijk om je Google Ads campagnes zo goed mogelijk te laten presteren. Het gebruik van Google CSS partners kan daaraan bijdragen. Maar

Zoekwoord kannibalisatie voorkomen: hoe doe ik dat?
Blog

Zoekwoord kannibalisatie voorkomen: hoe doe ik dat?

Een probleem dat we vaker voorbij zien komen op websites is zoekwoord kannibalisatie. Zoekwoord kannibalisatie kan je SEO-strategie schaden en je rangschikking in zoekmachines negatief

Thijme van Brakel

Thijme van Brakel

Online marketeer

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen