Het belang van een goede website migratie

Het belang van een goede website migratie

Een website is het digitale visitekaartje van een bedrijf en het biedt de mogelijkheid om klanten te bereiken, conversies te genereren en merkbekendheid te vergroten. Maar na verloop van tijd kan een website verouderd raken en niet meer effectief zijn in het leveren van resultaten. Als website eigenaar kun je er in die situatie voor kiezen om een nieuwe website of webshop te ontwikkelen. Wanneer deze nieuwe website live kan is het in dat geval van belang om rekening te houde met een  goede website migratie. In dit artikel bespreken we waarom een goede website migratie belangrijk is voor de prestaties en gebruiksvriendelijkheid van een website.

Verbetering van de prestaties

Bij een website migratie wordt niet alleen het ontwerp en de functionaliteit van de website aangepast, maar ook de technologie en code die erachter zit. Dit kan resulteren in een snellere pagina laadtijd, verbeterde prestaties en gebruikservaring. Een website die snel laadt en goed presteert, zorgt voor een betere gebruikerservaring, hogere conversieratio’s en verbetert de SEO van de website.

Gebruiksgemak en navigatie

Tijdens een website migratie kan er kritisch naar de huidige navigatie en structuur worden gekeken. Dit biedt de kans om de website gebruiksvriendelijker te maken en de navigatie te verbeteren. Een goede navigatie zorgt ervoor dat bezoekers gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze zoeken, wat resulteert in meer tevreden bezoekers en hogere conversies.

Behoud van SEO-waarde

Wanneer een website wordt gemigreerd, verandert vaak ook de URL-structuur van de pagina’s. Wanneer dit niet goed wordt aangepakt, kan dit leiden tot verlies van SEO-waarde en dus ook van organisch zoekverkeer. Een goede website migratie houdt hier rekening mee. Er wordt gezorgd voor redirects van de oude URL’s naar de nieuwe URL’s en er wordt gekeken naar het behoud van de interne linkstructuur. Op die manier wordt verlies van SEO-waarde en zoekverkeer voorkomen.

Vermijden van fouten en veiligheid

Een website migratie is een complex proces waarbij veel aspecten moeten worden aangepakt. Het is daarom belangrijk dat dit proces zorgvuldig en gestructureerd wordt uitgevoerd. Fouten en onaangepaste instellingen kunnen leiden tot verlies van data, bugs en beveiligingsrisico’s. Een goede website migratie houdt rekening met deze risico’s en zorgt voor de nodige maatregelen om deze risico’s te beperken.

Minimalisatie van downtime

Tijdens een website migratie moet de website offline worden gehaald om de nodige aanpassingen en tests uit te voeren. Dit kan leiden tot downtime en verlies van potentiële klanten of conversies. Een goede website migratie houdt rekening met deze potentiële downtime en zorgt voor een zo kort mogelijke periode van offline zijn.

Jouw website laten migreren?

Een goede website migratie is essentieel om de prestaties en gebruiksvriendelijkheid van een website te verbeteren. Het biedt de kans om verouderde technologie te vervangen, de navigatie en structuur te verbeteren en de SEO-waarde te behouden. Het is belangrijk om dit proces zorgvuldig en gestructureerd uit te voeren om downtime, fouten en veiligheidsrisico’s te minimaliseren. Een goede website migratie kan resulteren in hogere conversieratio’s, verbeterde gebruikservaring en hogere constante SEO-waarde. Als online marketing bureau uit Nijmegen helpen we je graag met het migreren van je website of webshop, zonder dat je hier de nadelen van merkt. Heb je meer vragen over hoe een website migratie precies in zijn werk gaat? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen