Hoe goede webhosting de SEO voor jouw online bedrijf beïnvloedt

Hoe goede webhosting de SEO voor jouw online bedrijf beïnvloedt

Als eigenaar van een online webwinkel of website ben je waarschijnlijk bekend met de term SEO. Search Engine Optimization (SEO) is een serie technieken waarmee je de online zichtbaarheid van je website kunt vergroten. Maar wist je dat goede webhosting een belangrijke rol speelt in de SEO van jouw online bedrijf? Het kiezen van de juiste webhostingprovider kan je helpen hoger te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google. In dit artikel leggen we uit hoe goede webhosting de SEO voor jouw online bedrijf kan beïnvloeden.

Neemt de laadtijd van je website af

Laadsnelheid is een belangrijke factor geworden in het algoritme voor de rangschikking van zoekmachines. Websites die snel laden, scoren doorgaans hoger dan sites die langzaam laden. Een goede webhostingprovider garandeert hoge snelheden en kan helpen om laadtijd en prestaties van jouw website te verbeteren. Dit betekent minder frustratie voor bezoekers, hogere betrokkenheid en betere SEO-resultaten! De laadtijd van je website kan gemeten worden met behulp van verschillende tools zoals Google PageSpeed Insights en Pingdom.

Hoge uptime

Met een hoge uptime sta je garant voor een snelle en probleemloze gebruikerservaring voor jouw bezoekers. Wanneer je website of webshop vaak offline is of traag laadt, loop je wellicht potentiële klanten mis. Hoe langer een bezoeker met wachten, des te groter de kans dat deze bezoeker jouw webpagina verlaat. Google interpreteert dit als een gebrek aan betrouwbaarheid en geeft je mogelijk een lagere rangschikking. Een betrouwbare webhostingprovider zorgt voor een hoge uptime en heeft de juiste beveiligingsprotocollen om jouw website veilig te houden.

Locatie van de server

Een datacenter van je webhostingprovider kan duizenden kilometers van jouw bedrijf verwijderd zijn, wat gevolgen kan hebben voor de laadtijd van jouw website. Als je website zich bijvoorbeeld in Europa bevindt, maar de server in de Verenigde Staten is gevestigd, kan de laadtijd van de website worden vertraagd. Zoekmachines houden rekening met de serverlocatie bij het berekenen van de rangschikking. Zorg ervoor dat de webhostingprovider die je kiest de juiste geografische locatie en caching-technologieën gebruikt om de laadtijd te verminderen.

SSL certificaat

SSL (Secure Sockets Layer) is nu een ranking-factor. Het zorgt voor vertrouwen in de gebruikerservaring van de website. Een SSL-certificaat biedt een versleutelde verbinding tussen de server van de website en de browser van de bezoeker. Dit betekent dat wanneer een gebruiker gevoelige informatie zoals bankgegevens of persoonlijke informatie invoert, deze informatie beveiligd wordt verstuurd. Dit geeft niet alleen vertrouwen aan jouw bezoekers, maar Google beloont deze beveiliging door jouw website hoger te rangschikken in zoekresultaten.

Ondersteuning voor content delivery network (CDN)

Een Content Delivery Network (CDN) is een geografisch verspreid systeem van servers die zijn ontworpen om webgebruikers de benodigde bestanden of pagina’s snel weer te geven. Een CDN zorgt ervoor dat de server van jouw webhostingprovider niet elke keer dat de website wordt geopend enorme hoeveelheden gegevens hoeft te leveren. Er wordt gebruik gemaakt van gegevens die al zijn opgeslagen op servers dichtbij de locatie van de gebruiker en daardoor zal jouw website sneller laden. Een goede webhostingprovider kan ondersteuning bieden voor een CDN en zo bijdragen aan de snelheid van jouw website.

Goede webshosting voor succesvolle SEO

In dit artikel hebben we besproken hoe de kwaliteit van webhosting kan beïnvloeden op de SEO van jouw online bedrijf. Een goede webhostingprovider zorgt voor een snellere laadtijd, hoge uptime, ondersteuning voor content delivery network (CDN), de juiste geografische serverlocatie, SSL-certificaat en nog veel meer. Zorg ervoor dat jouw online bedrijf correct wordt gehost om te profiteren van hogere rangschikkingen in zoekresultaten en betere gebruikerservaringen. Als online marketing bureau uit Nijmegen doen we niet alleen SEO in Nijmegen en omgeving, maar kunnen we ook ondersteunen bij webdevelopment. Zo kun je bij ons je WordPress website laten maken in Nijmegen en omgeving. Tijdens dit proces adviseren wij bij de groeistrategie van je bedrijf en zorgen we voor een sterke webhosting.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen