Hoe haal je het meeste uit keyword research voor Google Ads?

Hoe haal je het meeste uit keyword research voor Google Ads?

Keyword research is een onmisbaar onderdeel van een goede Google Ads campagne. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw keyword research strategie echt het verschil maakt? In dit artikel delen wij een aantal tips en tricks waarmee jij het meeste uit jouw keyword research kunt halen.

Begin bij je doelgroep

De eerste stap van een succesvol keyword research proces is om te weten op wie je je met jouw advertentie campagne richt. Bedenk wie jouw ideale klant is, hun behoeften, interesses en naar welke informatie ze op zoek gaan. Hierdoor zul je beter in staat zijn om te bepalen welke zoekwoorden je moet gebruiken om je advertenties op de juiste plekken weer te geven.

Gebruik de juiste tools

Er zijn verschillende tools beschikbaar waarmee je een zoekwoordenonderzoek kunt doen. De Google Keyword Planner is een bekende en veel gebruikte tool, maar er zijn ook andere tools zoals Ahrefs en SEMrush. Het is belangrijk om de tool te kiezen die het beste bij jouw wensen en doelen past. Bedenk van tevoren welke aspecten van keyword research voor jou het belangrijkst zijn en zoek daar een tool bij die daarop aansluit. Als SEO bureau maken we gebruik van verschillende tools als SEMrush en Google Trends om meer inzicht te krijgen in het zoekgedrag van een doelgroep.

Maak een lijst van zoekwoorden

Het is belangrijk om een uitgebreide lijst van zoekwoorden te maken. Begin met de meest voor de hand liggende zoekwoorden o.b.v. je analyse en ga vervolgens op zoek naar synoniemen en gerelateerde zoekwoorden. Bekijk ook de zoekwoorden die jouw concurrenten gebruiken en voeg die toe aan je lijst. Probeer zo veel mogelijk te brainstormen en een zo volledig mogelijke lijst te maken.

Analyseer zoekvolumes en concurrentie

Wanneer je jouw lijst met zoekwoorden hebt samengesteld, is het tijd om te kijken naar het zoekvolume en de concurrentie op die zoekwoorden. Zoekwoorden met een hoog zoekvolume lijken aantrekkelijk, maar zijn vaak ook zeer competitief. Kies daarom niet alleen voor zoekwoorden met een hoog zoekvolume, maar kijk ook naar zoekwoorden met een lager zoekvolume maar minder concurrentie. Het gebruik van long-tail keywords helpt beter in te spelen op de specifieke zoekintentie van de bezoeker.

Maak advertentiegroepen

Wanneer jouw lijst met zoekwoorden compleet is, de zoekvolumes en concurrentie zijn geanalyseerd, is het tijd om advertentiegroepen te gaan maken. Groepeer zoekwoorden die bij elkaar passen in een advertentiegroep. Dit zorgt ervoor dat de advertenties relevanter zijn voor de zoekopdracht en de kans dus groter is dat iemand doorklikt naar jouw website.

Monitor en optimaliseer

Keyword research is niet een eenmalige actie, maar een proces dat continue doorgaat. Monitor daarom regelmatig welke zoekwoorden goed presteren en welke minder goed. Optimaliseer vervolgens jouw campagne op basis van deze data. Ook is het belangrijk om regelmatig nieuwe zoekwoorden toe te voegen en de lijst met zoekwoorden uit te breiden.

Aan de slag met zoekwoorden

Het doen van keyword research is een belangrijk onderdeel van een succesvolle Google Ads campagne. Door gebruik te maken van de juiste tools, een uitgebreide lijst met zoekwoorden te maken, te kijken naar zoekvolumes en concurrentie en door advertentiegroepen te maken, kun jij het meeste uit jouw keyword research halen. Maar houd er ook rekening mee dat keyword research een continu proces is, waarbij het belangrijk is om te blijven monitoren en optimaliseren. Met deze tips en tricks kun jij echt het verschil maken en jouw Google Ads campagne naar een hoger niveau tillen.

Als online marketing bureau in Nijmegen, kunnen wij jouw helpen met strategische Google Ads campagnes. Door het opzetten van slimme en meetbare campagnes  zorgen we voor maximale zichtbaarheid en resultaten. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen