Hoe maak je een goede website structuur?

Hoe maak je een goede website structuur?

De gebruikerservaring van je website is de sleutel voor een succesvolle online vindbaarheid. Om ervoor te zorgen dat je bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren, is het van belang dat je ervoor zorgt dat je website structuur logisch en gebruiksvriendelijk in elkaar steekt. Helaas hebben nog veel website eigenaren moeite met het ontwikkelen van een goede website structuur. In dit artikel leggen we uit hoe je een effectieve website structuur kunt maken.

Plan je website structuur

Voordat je begint met het bouwen van je website, is het belangrijk om te plannen hoe je website eruit moet zien. Het bouwen van een goede website structuur begint met het bepalen van je belangrijkste doelstellingen. Dit kun de bijvoorbeeld doen met behulp van een zoekwoordenonderzoek. Door het uitvoeren van een zoekwoordenonderzoek heb je inzicht in zoekwoorden waarop jij je kunt gaan focussen tijdens de ontwikkeling van je website en bijbehorende pagina’s. Vervolgens kun je pagina’s groeperen en ze ordenen van de belangrijkste naar de minst belangrijke inhoud. Zo kun je de langere en complexere pagina’s onderverdelen in logische en gemakkelijk te navigeren delen.

Houd het eenvoudig

Zorg ervoor dat je website structuur overzichtelijk is. Bezoekers moeten intuïtief door je website kunnen navigeren en niet worden afgeleid. Maak gebruik van eenvoudige labels die je bezoekers gemakkelijk kunnen begrijpen. Door je structuur zo eenvoudig mogelijk te houden, verhoog je de kans dat je bezoekers vinden wat ze zoeken. Een simpele en duidelijke navigatie maakt een website ook een stuk professioneler.

Gebruik een heldere URL-structuur

Een duidelijke en eenvoudige URL-structuur is belangrijk voor zowel zoekmachines als voor je bezoekers. Een goede URL-structuur is een korte en eenvoudig leesbare URL die de inhoud van de pagina weergeeft. Zorg ervoor dat je geen onnodige URL’s gebruikt en houd het consistent door je hele website.

Een goede URL-structuur is niet alleen belangrijk voor de gebruikerservaring, maar ook voor SEO-doeleinden. Zorg ervoor dat de URL’s kort en gemakkelijk te begrijpen zijn en bevatten de belangrijkste zoekwoorden.

Een goede URL-structuur maakt het ook gemakkelijker voor zoekmachines om de inhoud van je website te begrijpen en te indexeren. Bijvoorbeeld: www.jouwwebsite.nl/categorie/subcategorie/pagina.

Interne linkstructuur

Een goed interne linkstructuur is belangrijk voor zoekmachineoptimalisatie en gebruikerservaring. Door interne links op je website te plaatsen, help je bezoekers om gemakkelijk door je website te navigeren en verhoog je de tijd dat ze op je website blijven.

Zorg ervoor dat elke pagina minimaal één interne link bevat en dat deze links gerelateerd zijn aan de inhoud van de pagina. Hierdoor wordt de relevantie van je website voor zoekmachines duidelijk en kan deze beter worden geïndexeerd.

Maak gebruik van breadcrumbs

Breadcrumbs zijn een belangrijk element in de navigatie van je website. Het laat zien waar de bezoeker zich op dat moment bevindt in je website. Wanneer bezoekers hulp nodig hebben bij het navigeren op je website, kunnen breadcrumbs hen terugleiden naar de startpagina. Hiermee zorg je voor een gemakkelijke en logische gebruikerservaring voor al je bezoekers.

Update regelmatig

Je website structuur is nooit volledig afgewerkt. Door regelmatig nieuwe pagina’s en content toe te voegen, moet je misschien af en toe je website structuur updaten. Het is belangrijk om de structuur van je website regelmatig te beoordelen om zo de navigatie eenvoudig en gebruiksvriendelijk te houden.

Een gestructureerde website

Een goede website structuur helpt je bezoekers intuïtief te navigeren en vergroot de kans dat ze vinden wat ze zoeken. Het creëren van deze structuur vereist enige planning, maar het is de moeite waard omdat het zorgt voor een optimale gebruikerservaring. Door gebruik te maken van onze tips kun je gemakkelijk een georganiseerde website structuur maken. Vergeet niet om regelmatig nieuwe content aan je website toe te voegen en de structuur te optimaliseren.

Als online marketing bureau uit Nijmegen doen we niet alleen SEO in Nijmegen en omgeving, maar kunnen we ook ondersteunen bij webdevelopment. Zo kun je bij ons je WordPress website laten maken in Nijmegen en omgeving. Tijdens dit proces adviseren wij bij de groeistrategie van je bedrijf en zorgen we voor een sterke webhosting. Heb je verder nog vragen over het opzetten van een goede website structuur? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen