Versterk je online aanwezigheid met cornerstone content

Versterk je online aanwezigheid met cornerstone content

Het internet heeft ons leven veranderd op een manier die we niet voor mogelijk hadden gehouden. Van online winkelen tot online leren, het internet heeft ons veel te bieden. Voor bedrijven is het internet een platform om hun aanwezigheid te vergroten, meer klanten te bereiken en hun activiteiten uit te breiden. Er zijn echter miljoenen websites online en het is moeilijk om je te onderscheiden van de rest. Door cornerstone content te maken, kun je jouw online aanwezigheid versterken en je bedrijf op de kaart zetten.

Wat is cornerstone content?

Hoewel cornerstone content al een tijdje op internet aanwezig is, is het toch niet bekend bij iedereen. Cornerstone content zijn de hoofdpagina’s van je website die zich richten op de belangrijkste onderwerpen van jouw bedrijf. Het gaat hierbij om lange artikelen, gidsen en andere content die relevant zijn voor jouw doelgroep. Het zijn de pagina’s die je wil dat jouw publiek als eerste leest en die je wil delen op sociale media.

Waarom is cornerstone content belangrijk?

Door op een slimme manier gebruik te maken van cornerstone content, kunt je het verkeer naar je website vergroten en de tijd op jouw site verlengen. Het creëren van een uitgebreide informatiebron kan ook instemming van andere websites vergaren, wat kan resulteren in meer verwijzingverkeer. Het is daarnaast ook belangrijk om te weten dat zoekmachines zoals Google dol zijn op goede inhoud en dat deze pagina’s daardoor vaak hoger zullen scoren in de zoekresultaten. Hoe beter en specifieker de content voor Google, des te beter. Door zowel zoekmachines als bezoekers tevreden te stellen, kun je je online aanwezigheid effectiever maken.

Hoe maak je cornerstone content?

Het maken van goede cornerstone content is zeker de moeite waard. Houd rekening met de behoeften van jouw doelgroep en wat zij graag zouden willen lezen. Zorg ervoor dat de inhoud van hoge kwaliteit is en dat deze geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit betekent dat de inhoud uniek moet zijn en de mogelijkheid bevat om te linken naar andere relevante pagina’s. Informatiegrafieken, afbeeldingen en video’s kunnen ook helpen om de inhoud meer boeiend en aantrekkelijk te maken.

Hoe kun je je cornerstone content promoten?

Het is belangrijk om je gecreëerde inhoud te promoten. Promoot jij de inhoud door deze te delen op sociale media, neem dan de tijd om te reageren op eventuele commentaren. Stuur ook e-mails naar jouw abonnees en geef persoonlijk antwoord op hun vragen. Maak gebruik van advertenties en bètaprogramma’s die je helpen om specifiekere doelgroepen te bereiken. Het promoten van je inhoud verhoogt niet alleen jouw online aanwezigheid, maar stelt je ook in staat om meer inzicht te krijgen in jouw doelgroep.

Het belangrijkste van cornerstone content

Cornerstone content is niet exclusief voor grote bedrijven. Het is in feite geschikt voor bedrijven van elke omvang. De inhoud moet relevant zijn voor jouw doelgroep, moet begrijpelijk zijn voor jouw publiek en moet aantrekkelijk zijn om te lezen en te delen. Door slim gebruik te maken van deze strategie, kun je hopen op meer verkeer, meer betrokkenheid en groeiende bekendheid.

Aan de slag met cornerstone content

Cornerstone content is een essentiële strategie voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen versterken. Door het creëren van hoogwaardige, relevante inhoud op jouw website, kun je de tijd doorkomen van je publiek op jouw site. De inhoud kan worden gelezen en gedeeld en de kans op betrokkenheid neemt toe. Promoten van deze gecreëerde inhoud helpt hier nog bij. Als je jouw inhoud promoot en relevanter maakt voor jouw doelgroep, kun je hoger scoren in de zoekresultaten, meer verkeer naar jouw site trekken en de betrokkenheid vergroten. Het maken van cornerstone content is niet eenvoudig, maar het kan zich wel terugbetalen in bezoekersaantallen en klantenaanwas.

Als online marketing bureau uit Nijmegen houden wij ons dagelijks bezig met SEO in Nijmegen en omgeving. Zo is het verwerken van goede cornerstone content een element dat niet vergeten mag worden tijdens een slimme online marketing strategie. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over cornerstone content? Neem dan gerust contact met ons op.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen