Waarom een mobielvriendelijke website cruciaal is

Waarom een mobielvriendelijke website cruciaal is

Met de toenemende afhankelijkheid van smartphones en tablets is het belangrijk voor bedrijven om een website te hebben die is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Voor veel websites is dit nog steeds niet het geval en dit kan nadelige gevolgen hebben. In dit artikel zullen we bespreken waarom het hebben van een mobielvriendelijke website cruciaal is en wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat je website geschikt is voor mobiel gebruik.

Mobiel gebruik is belangrijker dan ooit

Mobiel gebruik neemt steeds meer toe. In 2021 gebruikt maar liefst 70% van de internetgebruikers in Nederland hun mobiele apparaat om op het internet te surfen. Het is daarom belangrijk dat je website er niet alleen goed uitziet op een desktop, maar ook op een smartphone of tablet. Een mobielvriendelijke website is hierbij essentieel. Dit betekent dat jouw website automatisch wordt aangepast aan het formaat van het scherm waarop het bekeken wordt. Hierdoor wordt je website veel overzichtelijker en gebruiksvriendelijker voor de mobiele bezoekers.

Mobielvriendelijke websites hebben hogere conversieratio’s

Mobielvriendelijke websites hebben hogere conversieratio’s hebben dan niet mobielvriendelijke. Dit komt omdat mobielvriendelijke websites gebruiksvriendelijker zijn en een bezoeker makkelijkers zijn weg kan vinden en weinig frustraties ervaart. Hierdoor blijven bezoekers langer op de website en is de kans groter dat zij overgaan tot aankoop, aanmelding of reactie. Ook heeft Google aangegeven mobielvriendelijkheid als een ranking factor te gebruiken. Een mobielvriendelijke website zal daarom ook beter scoren in de zoekresultaten.

Mobielvriendelijkheid is een belangrijke factor voor zoekmachines als Google. Wanneer een website mobielvriendelijk is, heeft deze een hogere kans om hoog te ranken in zoekopdrachten op mobiele apparaten. Een hogere positie in zoekmachine optimalisatie (SEO) leidt tot meer bezoekers op jouw website en uiteindelijk tot meer conversies.

Slechte mobiele ervaring schaadt je imago

Een slechte mobiele ervaring kan ervoor zorgen dat klanten zich van je merk afkeren. Niemand wil een website bezoeken die niet up-to-date of traag is. Het hebben van een mobielvriendelijke website is een manier om te laten zien dat uw bedrijf modern is en zich aanpast aan de veranderende technologieën. Dit heeft een positieve invloed op het merkimago.

Een mobielvriendelijke website is kostenefficiënter

Wanneer je een niet-mobielvriendelijke website heb, zul je waarschijnlijk meer tijd, energie en financiële middelen moeten steken in het onderhoud ervan. Je zult bijvoorbeeld verschillende versies van je website moeten maken voor verschillende schermformaten en resoluties. Dit kost meer tijd en geld dan het hebben van één mobielvriendelijke website. Door te investeren in een mobielvriendelijke website bespaar je dus geld en tijd op de lange termijn.

Tips voor het optimaliseren van uw website voor mobiel gebruik

Er zijn verschillende manieren om uw website te optimaliseren voor mobiel gebruik. Zorg er in de eerste plaats voor dat je website een responsive design heeft. Dit zorgt ervoor dat de website zich automatisch aanpast aan het formaat van het scherm waarop het bekeken wordt. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je website niet te langzaam laadt. Dit kun je doen door afbeeldingen te comprimeren en door het verminderen van het aantal plugins en widgets. Voor het uitvoeren van tests en het analyseren van je website kunt u gebruik maken van tools als Google’s Mobile-Friendly Test of PageSpeed Insights. Wil je een WordPress website laten maken in Nijmegen die mobielvriendelijk is en goed gevonden wordt in de zoekresultaten van Google? Dan ben je bij ons online marketing bureau uit Nijmegen aan het juiste adres. Wij helpen je graag bij het ontwikkelen van een vindbare website op webshop.

Aan de slag met een mobielvriendelijk website

Een mobielvriendelijke website is cruciaal in de moderne tijd van smartphones en tablets. Niet alleen maakt het jouw website gebruiksvriendelijker voor mobiele bezoekers, maar het zorgt ook voor hogere conversieratio’s. Daanraast verbetert je merkimago en bespaar je op de lange termijn kosten. Door het implementeren van responsive design en optimalisaties voor mobiel gebruik, kun je een geweldige ervaring bieden voor uw websitegebruikers, waardoor zij terug blijven komen voor meer informatie en diensten. Dus waar wacht u nog op? Maak jouw website vandaag nog mobielvriendelijk!

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen