Wat is EEAT en hoe pas je het toe op je eigen website?

Wat is EEAT en hoe pas je het toe op je eigen website?

EEAT, oftewel ‘Expertise, Authoritativeness, and Trustworthiness’, is een term die veel voorkomt in de wereld van SEO (Search Engine Optimization). Het is een belangrijk aspect geworden voor websites om een goede ranking te scoren binnen Google. Maar wat is EEAT precies en hoe kun je het toepassen op je eigen website? In dit artikel leggen we je alles uit over EEAT en geven we tips over hoe je het kunt integreren op jouw website.

Een betrouwbare website

Om te beginnen, is het belangrijk om te begrijpen waarom EEAT steeds belangrijker wordt voor websites. Google wil tegenwoordig gebruikers het beste van het beste aanbieden. De zoekmachine beloont daarom websites die expertise, authoritativeness en trustworthiness uitstralen. Dit gebeurt aan de hand van verschillende signalen die binnen Google worden geanalyseerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn de kwaliteit van content, betrouwbaarheid van bronnen en de domeinautoriteit.

Hoe zorg je nu dat jouw website deze signalen positief beïnvloed? Allereerst is het van belang om kwalitatieve content te publiceren en deze te ondersteunen met bronnen die betrouwbaar zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je website overzichtelijk en goed georganiseerd is. Een website die duidelijke menu’s, categorieën en tags heeft, geeft gebruikers en Google het gevoel dat de website waardevol is.

Maar wat is er nu nodig om te laten zien dat de informatie op jouw website klopt en betrouwbaar is? Dit kan je onder meer doen door testimonials van klanten of partners te plaatsen op de website. Ook het gebruik van multimedia (zoals video’s of afbeeldingen) en links naar verschillende externe bronnen kan de trustworthiness van de website verbeteren.

Autoriteit opbouwen

Een ander belangrijk element is de autoriteit van de website. Hiervoor is het van belang dat de website regelmatig wordt bijgewerkt met nieuwe informatie. Dit kan in de vorm van blogposts, nieuwsartikelen of whitepapers. Het is belangrijk om hierbij niet te veel gesponsorde content te plaatsen. Google hecht namelijk veel waarde aan websites die vanuit eigen autoriteit informatie en expertise delen met gebruikers. Als online marketing bureau uit Nijmegen is het voor ons belangrijk dat wij autoriteti uitstraling op het gebied van SEO in Nijmegen en omgeving. Hierdoor komen we niet alleen betrouwbaarder over binnen de zoekmachines, maar vooral bij mensen die met ons aanraking komen.

Lange termijn

Tot slot is het belangrijk om te weten dat EEAT een lange-termijnstrategie is. Het kost tijd om deze aspecten binnen een website positief te beïnvloeden. Verwacht dan ook geen verandering in rankings van de ene dag op de andere. Blijf werken aan de kwaliteit van de website en op termijn zal dit zich terugbetalen in een betere ranking.

Verbeter je EEAT

In dit artikel hebben we EEAT uitgelegd en aangegeven hoe dit belangrijke aspecten binnen een website zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat dit een lange-termijnstrategie is. Het duurt even voordat deze aspecten binnen een website worden opgemerkt door Google. Echter, door continue te werken aan de kwaliteit van content en de betrouwbaarheid van bronnen en autoriteit van de website, zorg je uiteindelijk voor een betere ranking binnen Google.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen