Wat is een SEO tekstschrijver? En hoe schrijf je goede SEO teksten?

Wat is een SEO tekstschrijver? En hoe schrijf je goede SEO teksten?

SEO, een onmisbaar aspect bij de online vindbaarheid van je onderneming. Naast het schrijven van waardevolle en unieke content op je website, is het belangrijk dat de tekst goed scoort op zoekwoorden. We zien nog weleens teksten die vol staan met een bepaald zoekwoord, met als doel hiermee te scoren in Google. Dit is een dit niet hoe het werkt. Naast het feit dat de zoekmachines moeten begrijpen welke zoekwoorden belangrijk zijn, is het net zo belangrijk dat de tekst prettig leesbaar is voor de lezer. Een goede SEO test voldoet aan belangrijke eisen.

Wat is SEO schrijven?

Wat is een SEO tekstschrijver en is het schrijven van een goede tekst? SEO teksten zijn bedoeld voor zoekmachines. Nee dat is te kort door de bocht. We zien nog veel misverstanden over SEO ontstaan. Er wordt vaak gedacht dat het gaat om scoren op zoekwoorden. Ja, optimaliseren op zoekwoorden is enorm belangrijk voor de vindbaarheid, maar het gaat om relevante en waardevolle inhoud die je aan de lezer serveert. Denk er daarom bij het schrijven van een SEO tekst over na hoe je waardevolle inhoud schrijft voor je bezoeker en tegelijk optimaliseert voor Google. Om die reden kiezen veel ondernemers voor SEO uitbesteden en SEO teksten te laten schrijven door een SEO tekstschrijver.

Vroeger en nu

Het algoritme van Google verandert continu. Dat heeft de laatste jaren ook zijn invloed gehad op hoe Google teksten leest begrijpt. Eerder was er vooral sprake van keyworddichtheid. Naast dat keyworddichtheid nog steeds belangrijk is voor de vindbaarheid, hecht Google veel waarde aan een kwalitatieve tekst. Bij een kwalitatieve tekst is er op de juiste manier gebruik gemaakt van zoekwoorden en daarnaast uniek en relevant voor de lezer.

Voordat je een goede SEO tekst schrijft

Voordat je begint met SEO webteksten schrijven, is het van belang dat je begint met een onderzoek. Bedenk voor welke doelgroep de tekst bedoeld is en welke woorden daarvoor belangrijk zijn. Achterhaal daarnaast ook in welke fase jouw lezer zit. Is de lezer op zoek naar informatie? Of bevindt de lezer zich al in de aankoopfase? Om te bepalen welke zoekwoorden je gebruikt in de SEO tekst, voer je een zoekwoorden onderzoek uit. Houd er hierbij rekening mee dat je op zoek gaat naar long-tail keywords. Dit zijn specifiekere zoekwoorden die bijdragen aan de zoekopdracht van de bezoeker.

Stel: je verkoopt baardtrimmers. Op welk zoekwoord wil je dan graag gevonden worden? Is dat baardtrimmer? Baard trimmen? Of baardtrimmer kopen? Ik hoop dat je voor de laatste optie hebt gezoken. De zoekwoorden baardtrimmer en baard trimmer hebben een hoger zoekvolume per maand, maar dat betekent ook dat daar enorm veel concurrentie op zit. Belangrijk is dat je op de zoekwoorden baardtrimmer en baard trimmen scoort, maar nog belangrijker is dat je optimaliseert voor de meest specifieke zoekopdracht baardtrimmer kopen. Naast dat hier minder concurrentie op zit, is de kans groter dat jouw tekst beter aansluit bij de zoekintentie van de bezoeker en gericht is op het kopen van een baardtrimmer.

Baardtrimmer (zoekvolume 18.100)

seo teksten schrijven

 

Baard trimmen (zoekvolume 4.400)

wat is een seo tekstschrijver

 

Baardtrimmer kopen (zoekvolume 590)

seo teksten laten schrijven

 

Maar hoe vind je deze zoekwoorden? Er zijn enorm veel tools waarmee je een zoekwoordenonderzoek kunt uitvoeren. Zo is bij een aantal tools mogelijk om te achterhalen op welke SEO teksten de concurrentie goed scoort. Handige tools die wij aanraden zijn Ubersuggest en SEMrush. Kijk bijvoorbeeld eens naar de top 10 concurrenten die hoog staan in Google op een zoekwoord dat relevant is voor jouw tekst. Analyseer deze website en kijk wat zij doen. Maar nog belangrijker, bedenk hoe jij het beter zou kunnen doen.

Goede SEO teksten schrijven

Nu je weet voor welke doelgroep je tekst gaat schrijven en welke zoekwoorden daarvoor belangrijk zijn ga je aan de slag met het schrijven van de tekst. Hierbij zijn een aantal elementen van belang. Zorg ervoor dat je een pakkende titel hebt die zoekmachinevriendelijk is. Schrijf een meta-tekst die de lezer aanspreekt. Bedenk prikkelende SEO-kopjes door gebruik te maken van H1, H2, H3 en H4 en geef afbeeldingen een alt-tag.

Maar hoeveel zoekwoorden heb je nodig in de tekst om hoog te komen in Google? Dat ligt aan het totaal aantal woorden van je tekst. Hoe meer woorden in je tekst, des te vaker het zoekwoord terug zal moeten komen in de tekst. Maar pas op met keyword spam. Het gaat tenslotte om de toegevoegde waarde die je met je tekst biedt. Bij het optimaliseren van de tekst raden wij aan om gebruik te maken van de tool Yoast. Door middel van de zogenoemde bullets geeft de tool aan in hoeverre de tekst is geoptimaliseerd.

SEO tekstschrijver gezocht?

Hulp nodig bij het schrijven van goede SEO teksten? Wij als online marketing bureau uit Nijmegen helpen je graag met het schrijven van waardevolle en relevante content die zowel de lezer als Google aanspreekt. Onze SEO tekstschrijvers hebben ervaring bij het schrijven van pakkende teksten die geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachine van Google. Een SEO tekstschrijver gezocht die jouw website naar een hogere positie helpt? Stuur ons een berichtje of neem direct contact met ons op via 024 – 23 40 204

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen