Wat is Schema Markup en hoe zet je het in voor SEO?

Wat is Schema Markup en hoe zet je het in voor SEO?

Misschien heb je het woord Schema Markup weleens voorbij horen komen als je met website optimalisatie aan de slag bent gegaan. Dit is een essentieel onderdeel van SEO waar veel websites en bedrijven nog niet gebruik van maken. En dat is zonde, want als je het op de juiste manier inzet, kan het je helpen om hoger te scoren in de zoekresultaten en meer zichtbaarheid te genereren voor je website. Maar wat is Schema Markup nu precies en hoe zet je het in voor SEO? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Wat is Schema Markup?

Om te beginnen, Schema Markup is een stukje code waarmee je extra informatie aan je webpagina toevoegt, zodat zoekmachines beter begrijpen waar je pagina over gaat. Dit wordt ook wel structured data genoemd. Door het gebruik van Schema Markup geef je als het ware context aan je content. Zo kan een zoekmachine beter bepalen welke content het meest relevant is voor de zoekopdracht van de gebruiker. Dit kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten. Als online marketing bureau uit Nijmegen en omgeving houden we bij SEO altijd rekening met het verwerken van de meest relevante data voor Google. Op die manier proberen we het maximaal resultaat uit SEO te halen.

Maar hoe zet je Schema Markup nu in voor SEO?

Het inzetten van Schema Markup vraagt een aantal belangrijke stappen. Hieronder leggen we uit hoe Schema Markup het beste in kunt zetten voor jouw webpagina’s

1. Bepaal welke informatie je wilt markeren

Voordat je aan de slag gaat met het aanbrengen van structured data, adviseren wij je om te bepalen welke informatie je wilt markeren op een pagina. Dit kan bijvoorbeeld gaan om productinformatie, evenementen, reviews, bedrijfsgegevens of FAQ’s. Het is belangrijk om dit goed in kaart te brengen, zodat je later de juiste markup kunt toepassen.

2. Kies de juiste Schema Markup

Voor elk type content bestaat er specifieke Schema Markup. Het is belangrijk om hier de juiste variant van te gebruiken om zoekmachines te helpen begrijpen welke informatie je op jouw pagina aanbiedt. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Product markup, de Event markup of de Local Business markup.

Wat is Schema Markup en hoe zet je het in voor SEO

3. Implementeer de markup op de juiste manier

Om de markup op de juiste manier te implementeren, kun je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen zoals de schema.org website of Google’s Structured Data Markup Helper. Hier kun je aangeven welke informatie je wilt markeren en genereert het hulpmiddel de code die je aan jouw pagina kunt toevoegen. Heb je een WordPress website? Dan kun je gebruik maken van Schema Pro. Dit is een handige plug-in die je helpt bij het verwerken van structured data op de webpagina.

4. Controleer je markup

Als je de markup hebt toegevoegd aan je webpagina, is het belangrijk om deze te controleren. Dit kan met behulp van Google’s Structured Data Testing Tool. Hiermee kun je controleren of de markup correct is toegevoegd en of er geen fouten in de code zitten.

5. Voeg nieuwe markup toe wanneer nodig

Het optimaliseren van Schema Markup is een doorlopend proces. Het is belangrijk om regelmatig updates en nieuwe markup toe te voegen wanneer je nieuwe content toevoegt aan je website. Zo blijf je de zoekmachines helpen om de best mogelijke resultaten te tonen aan de gebruiker.

Start met de inzet van Schema Markup

Het toepassen van Schema Markup is een waardevolle toevoeging voor jouw SEO-strategie. Het helpt zoekmachines om beter te begrijpen wat jouw website te bieden heeft en kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten. Door een goede planning en implementatie van de juiste Schema Markup zorg je ervoor dat jouw website beter vindbaar wordt voor jouw doelgroep. Blijf daarom altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied, en blijf jouw Schema Markup optimaliseren. Zo haal je het maximale uit jouw website. Bij Coo Digital doen we actief SEO in Nijmegen en omgeving. Zo helpen we verschillende opdrachtgevers met het behalen van SEO resultaten. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Wat zijn Google CSS partners?
Blog

Wat zijn Google CSS partners?

Voor e-commercebedrijven het belangrijk om je Google Ads campagnes zo goed mogelijk te laten presteren. Het gebruik van Google CSS partners kan daaraan bijdragen. Maar

Zoekwoord kannibalisatie voorkomen: hoe doe ik dat?
Blog

Zoekwoord kannibalisatie voorkomen: hoe doe ik dat?

Een probleem dat we vaker voorbij zien komen op websites is zoekwoord kannibalisatie. Zoekwoord kannibalisatie kan je SEO-strategie schaden en je rangschikking in zoekmachines negatief

Thijme van Brakel

Thijme van Brakel

Online marketeer

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen