YouTube SEO tips

YouTube SEO tips

YouTube is naast Google de meestgebruikte zoekmachine op dit moment. Een enorm bereik dus. Wanneer je een video plaatst op YouTube wil je uiteraard dat deze goed gevonden wordt. Wij helpen je graag een stapje verder met onze YouTube SEO tips om een betere vindbaarheid te krijgen met jouw video’s.

YouTube zoekwoordenonderzoek

De optimalisatie van jouw YouTube video begint bij een grondig zoekwoordenonderzoek. Hierbij is het van belang om relevante zoekwoorden te vinden met een degelijk zoekvolume op zit. Op die manier zorg je ervoor dat jouw video gevonden kan worden op basis van zoekwoorden. Er zijn verschillende SEO tools beschikbaar die je helpen bij het doen van een zoekwoordenonderzoek. Denk daarbij aan tools als SEMrush en Google Keyword Planner. Zo kun je inzien wat de het volume is van een zoekwoord en hoeveel concurrentie er op zit.

Het doen van een zoekwoordenonderzoek kan aardig wat tijd in beslag nemen. Daarnaast is het van belang dat dit op de juiste manier wordt gedaan. Als online marketing bureau uit Nijmegen helpen we je daar graag bij.

Een andere handige manier om achter relevante zoekwoorden te komen is de zoekfunctie van YouTube zelf. Dit doe je als volgt:

Je typt in de zoekfunctie van YouTube het woord waar jouw video over gaat. Vervolgens krijg je een aantal suggesties van andere zoektermen te zien waar gebruikers op zoeken. Dit noemen we de auto-complete functie van YouTube. Door verschillende combinaties te proberen in de zoekfunctie kom je erachter welke woorden relevant zijn voor jouw YouTube video.

YouTube SEO

 

Naast de YouTube suggestie box kun je slim gebruik maken van Google Trends. Met deze handige tool kun je populaire zoekwoorden vinden en met elkaar vergelijken. Door de optie ‘zoeken op YouTube’ te gebruiken kun je jouw zoekwoordenonderzoek specifiek richten op YouTube zoekopdrachten.

YouTube SEO

 

Voeg videobeschrijving

Een ontzettend handige maar ook belangrijke manier op de vindbaarheid van je video te vergroten is het toevoegen van een beschrijving aan je video. Hierbij is het van belang om de belangrijkste zoekwoorden van je video mee te nemen in de beschrijving. Zorg er wel voor dat de beschrijving niet teveel geoptimaliseerd is op zoekwoorden en nog wel uniek en waardevol is voor gebruikers. Een goede videobeschrijving heeft minimaal 250 woorden. Daarnaast is het van belang dat de belangrijkste zoekwoorden terugkomen in de eerste 25 woorden van videobeschrijving.

YouTube SEO

 

Gebruik thumbnail

Wanneer je op YouTube een video wilt bekijken zie je vooraf altijd een afbeelding bij de video staan. Dit noemen we een thumbnail. De thumbnail is een belangrijk aspect om ervoor te zorgen dat een gebruiker op jouw video klikt. Door de thumbnail aantrekkelijk te maken voor de bezoeker verhoog je dus de kans op een klik. Deze thumbnail is eenvoudig aan te zelf aan te passen. Wel raden wij aan om ervoor te kiezen om zelf een afbeelding toe te voegen inplaats van het genereren van een afbeelding uit de video die Youtube voor je genereerd.

Voeg een transcript toe

Google heeft nog best veel moeite met het begrijpen van videocontent. Om die reden is het verstandig om textuele content toe te voegen aan je video zodat Google en gebruikers die slecht horen beter kunnen begrijpen waar het overgaat. Door een transcript toe te voegen kun je slim gebruik maken van keywords. Wanneer je deze in je video verwerkt kan deze gevonden worden om een bepaald zoekwoord. Het toevoegen van een transctipt zorgt er daarnaast voor dat het toegankelijker wordt voor gebruikers die een andere taal spreken dan dat je in de video hoort.

Plaats zoekwoord in de titel

De titel van een video valt meestal snel op bij gebruikers en geeft vaak de doorslag of iemand op de video zal klikken. Hoe beter de titel de video insluit bij de zoekintentie van de gebruiker, des te groter de kans dat iemand op een video zal klikken. Daarnaast is het toevoegen van zoekwoorden in de titel beter voor de vindbaarheid en kun je daarmee een betere positie krijgen te opzichte van anderen.

Beschrijving van je YouTube kanaal

Een andere goede manier om YouTube SEO toe te passen is door een beschrijving aan je YouTube kanaal toe te voegen. Hierbij kun je informatie geven over het kanaal en aanvullen met zoekwoorden waardoor Google en gebruikers beter kunnen begrijpen waar jouw YouTube kanaal over gaat.

YouTube SEO

 

Conclusie

We hopen je met deze tips een beter beeld te hebben gegeven hoe je slim gebruik kan maken van YouTube SEO. Om hoog in de zoekresultaten van YouTube te komen is het van belang dat het voldoet aan de bovenstaande criteria. Door aandacht te besteden aan deze zaken en alles goed met elkaar te combineren zullen gebruikers jouw video’s sneller vinden en verhoog je de kans dat ze op jouw video zullen klikken. Wil je nou meer weten wat YouTube SEO voor jou kan betekenen?  Stuur ons een berichtje of neem direct contact op via 024 – 23 40 204.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen