123Installatie Materialen

Constante omzetgroei 

Meer omzet met de webshop van 123InstallatieMaterialen

Doelgericht werken met SEO en Google Ads

Meer omzet met een vindbare webshop

Door onze krachten te bundelen, hebben we de webshop van 123InstallatieMaterialen kunnen optimaliseren en daarmee een significante groei in omzet kunnen realiseren. In een periode van 3 jaar hebben we SEO en Google Ads ingezet waarbij we op de meest relevante productgroepen een relevante en waardevolle toppositie hebben behaald en het online succes te overtreffen.

Dit project in het kort

Het proces

Coo Digital heeft niet voor niets de voorletter van coöperatie. Wij richten ons namelijk op een nauwe samenwerking waarbij we eerst het bedrijf goed leren kennen om de markt vervolgens zo goed mogelijk te bedienen. Om een sterke online positie te verkrijgen hebben we onderzoek gedaan naar relevante en waardevolle zoekwoorden en hebben we een linkbuilding campagne opgezet voor de lange termijn. Om op korte termijn resultaten te behalen hebben we met de inzet van slimme Google shopping campagnes meer omzet behaald.

Zo werkten we in 5 stappen van concept tot realiteit:

Inventarisatie markt

Zoekwoordenonderzoek

Content creëren

Technische SEO optimalisaties

Constante orderstroom van orders

De uitdaging

Aangezien 123InstallatieMaterialen nog niet zo lang bestond was de uitdaging om een passende online marketing strategie op te zetten, waarbij 123InstallatieMaterialen meer online vindbaarheid moest krijgen. Vragen die daarbij kwamen opborrelen waren: welke producten worden er verkocht en welke converterende zoekwoorden horen daarbij? 

Na onderzoek te doen werd er een SEO en Google Ads strategie uitgerold waar 123InstallatieMaterialen zich op lange termijn kon gaan richten. Dit met als doel om een constante orderstroom van order te genereren op de webshop. Zowel organisch als betaald. 

macbook aanpak

De aanpak

Door ons voornamelijk te richten op het uitbreiden van content op de landingspagina’s en het versterken van het linkprofiel, hebben we een gestructureerde webshop neergezet. Daarnaast hebben we met behulp van Channable de productfeed geoptimaliseerd voor de Google shopping campagnes.

macbook aanpak

Het resultaat

We wisten dat we op de juiste weg zaten en zagen het aantal orders groeien. Het mooiste succesmoment was toen de klant ging uitbreiden naar een grotere voorraadlocatie met meerdere producten. 

In korte tijd hebben we 123InstallatieMaterialen naar een hoger niveau getild en ervoor gezorgd dat het een serieuze speler is geworden binnen de branche. Door het succes op de consumentenmarkt zijn we van start gegaan met het aanboren van de zakelijke markt.

Case 123installatiematerialen Coo Digital

Wat anderen klanten zeggen

Dennis Meijer – 123InstallatieMaterialen

5/5
Online marketing bureau nijmegen 01

Zonder Coo Digital was mijn website marketing technisch nooit zo goed uit de voeten gekomen als dat het nu doet. Ik ervaar een fijne samenwerking met goede communicatie, geduld en betrokkenheid. Echt een aanrader dus!

Jeroen Haverkamp – Jezelfvertrouwen

5/5
Online marketing bureau nijmegen 01

Coo Digital, heeft me enorm geholpen mijn website stevig neer te zetten en vindbaar te maken. SEO, backlinks, bloggen. Thijme was zeer gedreven en resultaatgericht, wat ons zeker op voorsprong heeft gezet

Frank Rippen – Insomnia Events

5/5
Online marketing bureau nijmegen 01

Door Coo Digital mijn site laten ontwikkelen, een meer meelevende en meedenkende ontwikkelaar ga je niet vinden. Iemand die vrijwel altijd voor je klaar staat met advies of het doorvoeren van je gewenste aanpassingen. Met een woord een enorme aanrader op elke vlak.

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen