Google Ads versus organisch verkeer: wat is beter?

Google Ads versus organisch verkeer: wat is beter?

Ondanks de groei van sociale media blijven zoekmachines een dominante kracht voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken. Er zijn twee belangrijke manieren voor bedrijven om verkeer naar hun websites te leiden, waaronder Google Ads en organisch verkeer (SEO). Google Ads is een vorm van betaalde reclame, terwijl organisch verkeer het verkeer is dat wordt gegenereerd via de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP’s) op basis van de inhoud van de website. Maar welke is toepassing is beter voor jouw bedrijf? In dit artikel bekijken we de voor- en nadelen van beide benaderingen.

Google Ads

Google Ads, voorheen bekend als Google AdWords, is een online advertentieprogramma van Google. In het advertentieprogramma betaal je om jouw advertenties bovenaan de zoekresultaten van Google te laten verschijnen. Door het inzetten van Google Ads kun je direct verkeer naar jouw website genereren. Dit betekent dat je snel potentiële klanten kunt bereiken.

Google Ads of Pay-Per-Click (PPC) is een vorm van adverteren waarbij adverteerders een vergoeding betalen telkens wanneer iemand op een van hun advertenties klikt. Deze aanpak geeft bedrijven het voordeel dat ze onmiddellijk zichtbaar zijn in de zoekmachineresultaten van Google. Met PPC-advertenties kunnen bedrijven een specifiek publiek bereiken door zich te richten op specifieke zoekwoorden, locaties, demografische gegevens en interesses, zodat alleen relevante klanten de advertentie te zien krijgen. Aan de andere kant kunnen de kosten van PPC vrij hoog zijn, afhankelijk van de concurrerende biedingen, en zonder goed zoekwoordenonderzoek leveren de advertenties mogelijk niet de gewenste resultaten op. Bovendien wordt de advertentie niet meer getoond zodra het budget voor een advertentie is uitgegeven.

Organisch verkeer

Organisch verkeer verwijst naar bezoekers die op je website terechtkomen via niet-betaalde zoekresultaten. Deze bezoekers kunnen je bedrijf hebben gevonden via een algemene zoekopdracht of een zoekopdracht met een merknaam. Organisch verkeer is duurzamer op de lange termijn, want als je eenmaal een goede positie in de SERP’s hebt bereikt, kost het minder moeite om deze te behouden. In tegenstelling tot PPC, vereist organisch verkeer geen voortdurende investering. Een positie in de organische zoekresultaten is echter tijdrovend omdat het veel inspanning vereist op het gebied van zoekmachineoptimalisatie (SEO), waaronder zoekwoordenonderzoek, het creëren van inhoud, websiteoptimalisatie en linkbuilding, wat allemaal erg technisch kan zijn. Als online marketing bureau doen we voornamelijk SEO in Nijmegen en omgeving. We zien dat dit de nodige tijd kost, maar uiteindelijk een zeer duurzame en effectieve manier is om bedrijven online te laten groeien.

De hybride aanpak

Het combineren van Google Ads met een gerichte SEO-strategie kan leiden tot een meer succesvolle online strategie. Google Ads kunnen direct verkeer naar de website leiden en mogelijk direct leads opleveren terwijl de SEO-kant wordt ontwikkeld. Wanneer de SEO-kant vruchten begint af te werpen, heeft de website een betere kans om organisch hoog te scoren, waardoor de doorlopende kosten van Google Ads kunnen worden verlaagd. Van naamsbekendheid tot het genereren van leads en online verkoop, een combinatie van zowel organisch verkeer als betaalde advertenties kan een effectieve online marketingstrategie zijn voor elk bedrijf. Over het algemeen geven wij daarom de voorkeur aan een online marketing strategie waarbij zowel Google Ads als SEO wordt ingezet voor het maximale resultaat.

Conclusie

Hoewel zowel Google Ads als organisch verkeer hun voor- en nadelen hebben als het gaat om online marketing, hangt de juiste aanpak af van je bedrijf en je marketingdoelen. Als je snel leads en bekendheid wilt, is Google Ads een goede keuze, maar voor langdurig verkeer zonder advertentiekosten is organisch verkeer de betere keuze. Geen van beide sluit elkaar echt uit. Om de resultaten te maximaliseren, is een combinatie van de twee benaderingen de juiste beslissing. Uiteindelijk gaat het erom een balans te vinden tussen deze twee methoden die werkt voor jouw bedrijf. Heb je hulp nodig bij een slimme inzet van Google Ads en SEO. Dan ben je bij ons online marketing bureau uit Nijmegen aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten van effectieve SEO en Google Ads campagnes. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen