Hoe voice search je SEO-strategie beïnvloedt

Hoe voice search je SEO-strategie beïnvloedt

Voice search is in de loop der jaren steeds populairder geworden naarmate meer mensen het gemak omarmen van het spreken tegen hun apparaten, in plaats van het handmatig intypen van hun zoekopdrachten. Met de slimme speakers zoals Amazon’s Alexa, Google Home en Apple HomePod, is voice search de go-to optie geworden voor veel gebruikers die snelle en accurate antwoorden op hun vragen willen. Bedrijven moeten daarom begrijpen hoe voice search hun SEO-strategie beïnvloedt en hun aanpak hierop aanpassen. In dit artikel verkennen we de verschillende manieren waarop voice search je SEO-strategie beïnvloedt en geven we tips over hoe jij je site kunt optimaliseren voor voice search.

Manier van spreken

Als mensen voice search gebruiken, spreken ze meestal op een conversatietoon en stellen ze vragen zoals ze zouden doen als ze met een mens spraken. Dit betekent dat bedrijven hun content moeten optimaliseren voor conversatiegerichte zoekopdrachten. In plaats van zich te richten op individuele zoekwoorden, moeten ze zich richten op long-tail zoekwoorden die overeenkomen met natuurlijk klinkende zinnen die mensen gebruiken om informatie te zoeken. Bedrijven moeten ook duidelijke antwoorden geven op veelgestelde vragen over hun producten of diensten.

Featured snippets

Een featured snippet is een samenvatting van een antwoord op de zoekopdracht van een gebruiker die bovenaan de zoekresultaten van Google wordt weergegeven. Featured snippets zijn vooral prominent in voice search omdat ze een snel en gemakkelijk te begrijpen antwoord geven op de vraag van een gebruiker. Bedrijven moeten hun inhoud optimaliseren om te worden weergegeven in featured snippets door beknopte en duidelijke antwoorden te geven op veelgestelde vragen. Dit kan de kans vergroten dat hun content wordt voorgelezen als antwoord op zoekopdrachten via spraak. Featured snippets kunnen worden toegevoegd met behulp van een Schema Markup, ook wel structured data genoemd.

Lokale content

Spraakgestuurde zoekopdrachten bevatten vaak lokale zoektermen, zoals “zoek restaurants bij mij in de buurt”. Daarom moeten bedrijven gelokaliseerde content hebben die is geoptimaliseerd voor lokale zoekopdrachten. Dit betekent dat ze locatie-specifieke zoekwoorden, gestructureerde data en accurate bedrijfsinformatie zoals adres, telefoonnummer en openingstijden moeten opnemen.

Mobiele optimalisatie

Voice search is voornamelijk een mobile-first functie en daarom moeten bedrijven ervoor zorgen dat hun website mobiel geoptimaliseerd is. Een responsieve en mobielvriendelijke site is cruciaal voor voice search, omdat de meeste gebruikers voice search gebruiken op hun mobiele apparaten. Een site die traag laadt, moeilijk navigeerbaar is of een slechte gebruikerservaring heeft, zal gebruikers waarschijnlijk afschrikken en de SEO-ranglijst negatief beïnvloeden.

Relevantie en autoriteit

Tot slot moeten bedrijven relevantie en autoriteit in hun niche opbouwen als ze willen slagen in voice search. Dit betekent dat ze inhoud van hoge kwaliteit moeten maken die informatief, leerzaam en boeiend is voor hun doelgroep. Hoe meer relevante en gezaghebbende inhoud ze publiceren, hoe groter de kans dat ze verschijnen in zoekopdrachten via spraak. Zoals we bekend zijn van SEO is het genereren van kwalitatieve en relevante backlinks van essentieel belang om de autoriteit te verhogen.

Optimaliseren voor voice search

Omdat spraakgestuurde zoekopdrachten steeds populairder worden, moeten bedrijven hun SEO-strategieën aanpassen om relevant en concurrerend te blijven. Door te optimaliseren voor conversatie query’s, featured snippets, gelokaliseerde content, mobiele optimalisatie en relevantie en autoriteit, kunnen bedrijven hun kansen vergroten om gevonden te worden via voice search. Voice search biedt bedrijven een grote kans om een breder publiek te bereiken en bedrijven die zich niet succesvol aanpassen, lopen het risico waardevolle traffic en inkomsten mis te lopen. Daarom is het essentieel voor bedrijven om prioriteit te geven aan voice search optimalisatie als onderdeel van hun SEO-strategie.

Als online marketing bureau uit Nijmegen houden we ons dagelijks bezig met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van SEO. Zo helpen we verschillende bedrijven met SEO in Nijmegen en omgeving. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen bij het behalen van meer online resulstaat? Neem dan gerust contact met ons op. We maken graag kennis.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen