Hoe voorkom ik unhelpful content voor meer organische groei

Hoe voorkom ik unhelpful content voor meer organische groei?

Het creëren van waardevolle en relevante inhoud is belangrijk voor de groei van je bedrijf. Maar met de voortdurende updates van zoekmachine-algoritmen, met in het bijzonder die van Google, wordt het steeds nuttiger om te begrijpen hoe je unhelpful en niet originele inhoud kunt vermijden. Dit artikel biedt een uitgebreide gids om de kwaliteit van hun inhoud te verbeteren en de organische groei te stimuleren.

Waarom kwaliteitsinhoud belangrijk is

Elke dag vertrouwen mensen op zoekmachines zoals Google om het beste van het web te vinden. Volgens Google gebruiken ze verschillende beleid en geautomatiseerde systemen om spam te bestrijden en passen ze deze regelmatig aan om nieuwe tactieken die zoekresultaten manipuleren met inhoud van lage kwaliteit aan te pakken. Ze kondigen regelmatig belangrijke veranderingen aan om de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren.

Google’s belangrijkste updates

 1. Verbeterde kwaliteitsranking: Google verbetert voortdurend hun algoritmen om de meest nuttige informatie te tonen en niet originele inhoud te verminderen.
 2. Nieuw en verbeterd spambeleid: het spambeleid wordt geüpdatet om inhoud van de laagste kwaliteit buiten de zoekresultaten te houden, zoals verlopen websites.

Sinds 2022 verfijnt Google hun systemen om unhelpful, niet originele inhoud te verminderen. Deze updates hebben geleid tot 45% minder lage kwaliteit en niet originele inhoud in zoekresultaten.

Wat betekent dit voor jou?

Vermijd unhelpful inhoud

Unhelpful content is inhoud die niet effectief inspeelt op de behoeften en vragen van de doelgroep. Het creëren van dergelijke inhoud kan leiden tot lagere zoekmachine rankings en minder verkeer naar je site. Hier zijn enkele tips om dit te voorkomen:

 • Ken je doelgroep: begrijp wie je doelgroep is en wat hun pijnpunten en behoeften zijn. Dit helpt je bij het creëren van inhoud die hen daadwerkelijk helpt.
 • Focus op kwaliteit boven kwantiteit: het is beter om minder inhoud van hoge kwaliteit te produceren dan veel inhoud van lage kwaliteit.
 • Voer grondig onderzoek uit: gebruik betrouwbare bronnen en zorg ervoor dat je informatie accuraat en up-to-date is.

Ontwikkel originele inhoud

Originele inhoud is uniek, waardevol en biedt nieuwe inzichten of informatie aan je publiek. Het vermijden van niet originele content helpt niet alleen bij het verbeteren van je zoekmachine ranking, maar bouwt ook vertrouwen op bij je publiek. Hier zijn enkele tips:

 • Voeg je eigen inzichten toe: deel je eigen perspectieven, ervaringen en case studies.
 • Gebruik gevarieerde bronnen: vertrouw niet alleen op één bron voor je informatie. Gebruik een breed scala aan betrouwbare bronnen om je inhoud te verrijken.
 • Visuele inhoud: gebruik originele afbeeldingen, video’s en infographics om je boodschap over te brengen.

Minimaliseer spamachtige praktijken

Volgens Google hebben ze hun spambeleid verbeterd om nieuwe misbruikpraktijken aan te pakken en actie te ondernemen tegen manipulerende inhoud. Hier zijn enkele richtlijnen om te volgen:

 • Vermijd geschaalde inhoud: aanpakken van op grote schaal gegenereerde inhoud, ongeacht of deze door automatisering, mensen of een combinatie is gemaakt.
 • Reputatie van sites: inhoud van lage waarde van derden op gerenommeerde sites wordt nu als spam beschouwd.
 • Verlopen domeinen: verlopen domeinen die opnieuw worden gebruikt om zoekrangschikkingen van lage kwaliteit te verbeteren, worden als spam beschouwd.

Praktische tips voor het creëren van waardevolle inhoud

Gebruik van zoekwoorden

Zoekwoorden spelen een cruciale rol in SEO, maar het onjuist gebruik ervan kan je ranking schaden. Hier zijn enkele tips:

 • Natuurlijk gebruik van zoekwoorden: integreer zoekwoorden op een natuurlijke manier in je inhoud. Vermijd keyword stuffing.
 • Long-tail zoekwoorden: gebruik long-tail zoekwoorden die specifiek zijn voor je niche. Deze zijn vaak minder competitief en kunnen gerichter verkeer naar je website brengen.
 • Analyseer zoekwoordprestaties: gebruik tools zoals Google Analytics en SEMrush om de prestaties van je zoekwoorden te analyseren en aan te passen waar nodig.

Optimaliseer voor mobiele apparaten

Met de toenemende hoeveelheid mobiele gebruikers is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website en inhoud mobielvriendelijk zijn. Hier zijn enkele tips:

 • Responsive design: zorg ervoor dat je website zich aanpast aan verschillende schermformaten.
 • Snelle laadtijden: optimaliseer je afbeeldingen en code om de laadtijden van je site te verminderen.
 • Mobielvriendelijke navigatie: maak het gemakkelijk voor mobiele gebruikers om door je site te navigeren.

Bevorder gebruikersbetrokkenheid

Gebruikersbetrokkenheid is een belangrijke factor voor zoekmachine ranking. Hier zijn enkele tips om de betrokkenheid te verhogen:

 • Interactieve inhoud: gebruik enquêtes, quizzen en polls om interactie te stimuleren.
 • Duidelijke Call-to-Actions (CTA’s): moedig je bezoekers aan om actie te ondernemen, zoals het delen van je inhoud of het inschrijven voor je nieuwsbrief.
 • Community building: creëer een gemeenschap rond je merk door actief te zijn op sociale media en te reageren op opmerkingen en vragen van je publiek.

Meer impact op je rankings met helpful content

Het vermijden van unhelpful content en het creëren van waardevolle, originele inhoud is cruciaal voor de groei van je bedrijf. Door de richtlijnen en tips in dit artikel te volgen, kun je de kwaliteit van je inhoud verbeteren, je zoekmachine rankings verhogen en meer organisch verkeer naar je website trekken. Blijf op de hoogte van de laatste updates en best practices van zoekmachines zoals Google om ervoor te zorgen dat je inhoud altijd relevant en waardevol blijft. Wil je meer leren over hoe je je online aanwezigheid kunt optimaliseren en organische groei kunt stimuleren? Neem dan contact op met ons online marketing bureau uit Nijmegen voor een vrijblijvend advies. Samen kunnen we een strategie ontwikkelen die jouw website naar een sterke topposities brengt.

Deel deze Coo Digital blog op social media

Meld je aan voor meer nieuws

Ontvang handige online marketing tips

Gerelateerde artikelen en onderwerpen

Jouw merk laten groeien?

Stuur ons een berichtje en blijf op de hoogte

online marketing bureau nijmegen